2 min read
18 Mar
18Mar

Frågor och svar om att arbeta som massör

Nu har jag haft min salong i lite mer än ett år och har givetvis under den tiden fått en del frågor kring mitt yrkesval. Jag kan säga som så att jag har inte under den här tiden ångrat mig en enda sekund då det är så otroligt varierande och givande. 

Det beror givetvis på hur du väljer att arbeta och jag hade troligtvis varit av en annan åsikt av att stå heltid med taktil spamassage hela dagarna. Nu har jag byggt upp mitt varumärke lite annorlunda och med tanke på mina omdömen verkar mitt sätt vara uppskattat. 

Det som gör mig unik är att jag anpassar varenda behandling efter vad jag har på bänken i nuet. Har alltid en kortare konsultation innan start och min styrka är att kunna avläsa helheten i den muskulära kedjan och inte enbart jobba med problemområdet. 

Är hela tiden uppmärksam på reaktioner så som andning, spänningar och genom kommunikation och genom att mixa mer djupgående med taktilt får jag snabbt ner patienten i ett lugn och förtroende. 


Är det jobbigt att arbeta som massör?

Ja, det är krävande både psykiskt och fysiskt. Att hela tiden vara uppmärksam blir i längden utmattande och att handleder och tummar tar stryk kommer knappast som någon chock. Jag hade förmånen att höja mina arbetstimmar successivt men fick ändå i början kraftig smärta i leder och fick ett tag sova med stabiliserande skenor. Idag kan jag utan större problem massera 6h per dag utan att känna mig allt för sliten.


Tjänar man bra?

Att vara egen företagare innebär höga kostnader och det är ingen som gör jobbet åt dig. Jag värderar glädjen i det jag gör högre än förtjänsten och det lilla jag får över försöker jag omplacera och investera. Det är mer troligt troligt att få ekonomisk frihet genom aktier än att jobba som massör. 


Hur mycket jobbar du?

Fördelen med att vara egen företagare är att jag jobbar hur mycket jag vill.  Vill och behöver jag vara ledig så kan jag stänga och vila upp mig. Fasta kostnader måste dock in och idag jobbar jag må-lör med varierande tider då beläggningsgraden varierar. Har jag en större lucka på förmiddagen går jag oftast till gymmet vilket jag ser som fritid och en förmån.


Blir det inte enformigt att göra samma sak varje dag?

Som jag skrev tidigare så anpassar jag varje behandling efter behov och önskemål. Absolut handlar det fortfarande om massage men även olika utmaningar där mina kunskaper i anatomi och biomekanik sätts på prov. Greppen jag arbetar med varierar stort så nej det är verkligen inte enformigt. 


Erbjuder du endast massage som behandlingsform?

Den här frågan kom mer frekvent innan vi tog in LPG i verksamheten. LPG är en bindvävsmassage som är maskinell vilken du kan läsa mer om HÄR


Vad krävs det för utbildning?

Det finns en hel del att välja på. Då jag har bakgrund som personlig tränare och har läst en hel del anatomi valde jag att bli diplomerad friskvårdsmassör via Stockholm Massage Academy. Lite av en snabbkurs men otroligt givande och pedagogisk. Mycket handlar om det egna intresset för anatomi och det skiner snabbt igenom om en massör vet varför denne lägger muskelpressur eller mer eller mindre gissar. Vid en idrottsmassage är jag noga med att kommunicera syftet med det jag gör och finns intresset får man även med sig en hoper latinska namn på köpet. 


Skulle du rekommendera andra att jobba som massör?

Ja, absolut. Finns intresset och att syftet genuint är att vilja hjälpa så är det ett otroligt givande yrkesval. 

Comments
* The email will not be published on the website.