1 min read
13 Mar
13Mar

Bröstryggen utgörs av 12 kotor samt revben. Smärta och stelhet i bröstryggen är vanligt om man t ex har ett stillasittande jobb och idag visar jag tre enkla övningar för just ökad rörlighet. I ett senare inlägg kommer jag även gå igenom triggerpunkter vid muskulär smärta i bröstryggen.


Katten är en klassiker för ökad rörlighet i bröstryggen


Katten 1

Viktig att tänka på vid utförande är att knäna är placerade i linje med höft samt armar under axelleder.  Följ även rörelsen med huvudet och sträck ordentligt i toppläget.


Katten 2


Rotationer 


Samma startposition som i Katten men här tar vi ut rörelsen i rotatorkuffen.  Handflatan uppåt i första momentet och fäll in skuldran så långt din rörlighet tillåter. Följ sedan handen med blicken till toppläget.


En sista övning som är effektiv vid spänningar och låsningar


Sätt armbågarna på en höjd där du har kontroll över rörelsen och kan hålla en neutral rygg. Hakan mot bröstet och vid utandning lägger du tryck vid armbågarna och anpassar rörelsen efter din rörlighet. 
Det finns mängder med bra rörelser för att hålla ordning på bröstryggen, men alla har en sak gemensamt och det är att dom endast ger resultat om dom blir gjorda i kontinuitet. 

Comments
* The email will not be published on the website.