1 min read
08 Sep
08Sep

Jag är hyggligt impulsiv som person och ibland går det fort från tanke till handling. I förra veckan fick jag upp ett sponsrat inlägg i mitt flöde på Facebook med anmälan till Stockholm maraton 2024. Några minuter senare kom bekräftelsen och jag ska tillsammans med en av mina söner springa 42k den 1:a juni 2024. Oj då, var min första spontana tanke för jag gillar ju verkligen inte att jogga och än mindre distanser över milen. 

Det jag däremot gillar är att utmana mig själv och min fysik och det här kommer sannerligen bli något att bita i. Att ha framtida mål anser jag är viktigt och resan dit är oerhört lärorik och motiverande. Då jag har jobbat i många år som personlig tränare har jag bra koll på träningsupplägget så i detta nu är mängdträningen igång vilken successivt kommer trappas upp över tid. Viktigt är att hålla sig skadefri så att skynda långsamt och lyssna på kroppen kommer vara primärt kommande månader. Har anlitat en löpcoach för att se över teknik då det alltid går att finslipa och förbättra.

Planen framåt planerat veckovis:

* 1 kortdistans kring 5km

* 1 pass löpintervaller 

* 1 distans som börjar kring 10km och ökas på vecka efter vecka

* 2 pass styrketräning med fokus på basövningar

* 1 pass cykelintervaller 


3v innan start pikas träningen med 32-34km distans i planerat tempo för maran. Kommer även tidigt planera om kosten för att gå ner 6-7kg då jag just nu känner lite tung i steget. Comments
* The email will not be published on the website.