1 min read
08 Sep
08Sep

Hur vi uppfattar och hanterar smärta är oerhört individuellt men min generella uppfattning baserad på arbetslivserfarenhet är att kvinnor har en något högre tröskel än män. Enkelt beskrivet registreras smärta genom det man kallar fria nervändar vilka det finns fyra olika varianter av då dom har lite olika uppgift så som reaktion på stimuli, värme eller inflammation.

Själv är jag en skrikare av rang och jag kan ibland överaska mig själv att jag kommer upp i höga C vid t ex pressur på vadernas muskelfästen. Många hanterar även smärta genom att spontant hålla andan, bita ihop käkarna eller sparka med fötterna. Som massör är jag alltid uppmärksam på alla reaktioner för att på bästa sätt anpassa behandlingen och arbeta med problemområden.

Har nog hört det mesta på salongen och har även duckat för någon spontan örfil men jag förstår till fullo att man reagerar starkt när intensiv smärta uppkommer. Hittills har jag iallafall inte behövt använda spännremmar för att hålla en patient på plats (läs med en stor dos ironi). Jag har som regel att aldrig trycka enbart för tryckandets skull och jag jobbar bara extra tufft där det verkligen behövs. Comments
* The email will not be published on the website.